Жена в Калифорния спаси петгодишния си син от нападение на планински

...
Жена в Калифорния спаси петгодишния си син от нападение на планински
Коментари Харесай

Майка се бори с планински лъв, за да спаси 5-годишния си син

Жена в Калифорния избави петгодишния си наследник от нахлуване на планински лъв. Момчето си е играело пред дома им в Калабасас в планината Санта Моника, западно от Лос Анджелис, когато лъвът се нахвърлил върху него. Детето е влачено от животното през ливадата пред къщата, само че майката смело изтичала и почнала да удря планинския лъв с голи ръце, до момента в който не се отказал от човешката си " плячка ".

По-късно животното, тежащо 30 кг, е открито и убито от управляващите, а ДНК тест е удостоверил, че точно това е екземплярът, нападнал детето. Малкото момче е получило пострадвания по главата и торса, само че в този момент е в устойчиво положение в болница в Лос Анджелис, оповестява организация " Асошиейтед прес ", представена от BBC.

Капитан Патрик Фой, представител на калифорнийския отдел за диви животни, съобщи пред АП, че " майката безусловно е избавила живота на сина си ".

Той я определи като " същински воин ".

След като дошъл на мястото, офицер е намерил планински лъв, който " съскал ", приклекнал в храстите с ушите обратно, оповестиха от ведомството. Офицерът умъртвил лъва, смятайки, че това е евентуалният провинен, което по-късно е доказано.

Друг планински лъв, видян в региона, е третиран с инжекция успокоителни и по-късно пуснат в дивата природа незасегнат, откакто също е тестван, с цел да се откри дали не е взел участие в офанзивата на 5-годишното момче.

Нападенията на планински лъвове са доста редки в Северна Америка. Властите обявиха, че животното е било младо. Експертите считат, че към момента се е учило по какъв начин да ловува и да се грижи за себе си.

 
Принц Джордж още веднъж пред обектива на своята майка
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР